Kaupungin tenniskenttien ajanvaraus
Siirry ajanvarausjärjestelmään

Tapahtumakalenteri
Ei tulevia tapahtumia
Selaa kalenteria

Heinäkuu 2020
MA TI KE TO PE LA SU
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

RVS:n haastelista
Haastelistan tilanne ja haasteotteluiden säännöt

Sulkapallo
Sulkapallotoiminta

Kaksinpelikisa Pitkäperjantaina 18.4.2014 - Sami Ervasti tasaisen varmalla peliesityksellään voittajaksi

lisätty: 19.4.2014
Pitkäperjantaina 18.4.14 pelattiin Uimahallin tenniskentillä seuramme jäsenille avoin kaksin-pelikilpailu, edellisvuoden Pitkäperjantain tapaan.   Totesimme, että tämä tapahtuma on samalla ”jäähyväiskilpailu” nykyisille Uimahallin tenniskentillemme /hallille – tätä hallia aletaan purkaa kesäkuun alussa, kun Vesipekka-rakennuskompleksin laajennus- ja saneeraustyöt käynnistyvät.
 
Tarkoituksena on, että Pitkäperjantai-kaksinpelikisasta tulisi pysyvä perinne RVS:lle;  ensi vuoden kisan pitopaikka on vielä pieni arvoitus em. rakennustyöstä johtuen.
 
Kisaamme osallistui seitsemän seuran parhaimpiin pelaajiin kuuluvaa, ja lisäksi Hakalan Mika Merijärveltä oli kutsuttu mukaan tänne hänelle niin tutulle kilpailupaikalle.  Kisa kesti kaikkiaan n. 8 tuntia,  eli melkoisesta ”extreme-urheilusta” oli kyse,  varsinkin loppukahinoihin selvinneille kisailijoille.
     
Kisajohtajana toimi viime vuoden tapaan Pentti Paakki,  joka nyt sai järjestelyihin apua myös junioriosaston suunnalta.  
 
Pelaajat oli jaettu 2 lohkoon, joissa jokainen pelasi toistaan vastaan.  Lohkovoittajien oli tarkoitus pelata semifinaalit eri lohkon toiseksi tullutta vastaan.
 
II-lohkossa toiseksi tullut Huhtalan Juha joutui kuitenkin työesteen vuoksi luovuttamaan lohko-ottelujen jälkeen,  ja seuraaviksi tulleet olivat kärsineet pitkän pelipäivän rasituksista siinä määrin,  että heidän oli liian vaikea jatkaa.  Sen vuoksi jatko-ottelut toteutettiin siten, että I-lohkon kakkonen Kaiston Olli pelasi semifinaalin II-lohkon ykköstä  Väisäsen Markoa vastaan,  ja I-lohkon ykkönen  Ervastin Sami sai tällöin ”huilia” ja valmistautua suoraan finaaliin.
 
Ottelut pelattiin paras kolmesta –systeemillä;  3. eränä pitkä tie-break (10:een).  Etupalloja ei ollut (no-add);  vastaanottaja sai 40-40 –tilanteessa määrätä syöttöruudun.  Semissä ja finaalissa erät lisäksi aloitettiin pelitilanteesta 2-2.  Lohkoissa mahdollinen tie-break alkoi jo 5-5 –tilanteessa.
 
Tässä kisajohtajan muutama ”tenniksellinen” havainto:
 
Hakalan Mikan syöttöjä on ilo katsella.  Hän heittää ykkössyötössään pallon n. 60-70 cm kentän puolelle – siis hyvin eteen -  saaden siten koko vartalonsa painon ja voiman lyöntinsä taakse. Väisäsen Markolla on toki lähelle sama tekniikka.  
 
Kisavoittajan Samin ”pelikäsi”  on saanut lisää taitavuutta ja monipuolisuutta, mistä myös vast´ikäinen Oulun kisan suuren C-luokan hopeatila kertoo.  
 
Väisäsen Marko syötti hyvin, ja huomio kiintyi siihen, että kakkossyöttökin oli hänellä nyt yllättävän varma ja hyvän mittainen. – Vanhan sanonnan mukaan pelaaja on niin hyvä – tai huono – kuin hänen kakkossyöttönsä on…  
 
Finaalissa Marko aiheutti Samille tämän kisan ainoan erätappion, 2. erässä. Sen loppuvaiheissa Marko pelasi useita palloja loisteliaan hyvin, ”taitavalla kädellä”  ja tarkoilla lyönneillä.
 
Väisäsen Nikon ja Huhtalan Juhan osallistuminen nyt 2-pelikisaamme oli hyvin ilahduttavaa. Juha lisäksi pelasi oikein hyviä otteluita.   Tervetuloa teille kisailijoittemme joukkoon!  
 
Allekirjoittanut jäi kaipaamaan ”henkilökohtaisen valmennettavansa”  Heiskasen Tanelin peliesitystä – Tanelilla oli nyt työeste.   Miten hän olisi pärjännyt esim. Markoa, Samia ja Ollia vastaan ?!
 
Kisajohtajan kiitokset tässä kaikille kisailijoille ja katsojille.  Jatkamme tästä suurella innolla!
 
Kaikki ottelutulokset:  
                                                                                   
I lohkon lohko-ottelut:
 
Sami Ervasti  -  Niko Väisänen  6-2,  6-4
Sami Ervasti   -   Mika Hakala   6-2,  6-5
Sami Ervasti   -   Olli Kaisto   6-5,  6-4
Olli Kaisto      -   Mika Hakala  5-6, 6-3, 1-0
Olli Kaisto      -  Niko Väisänen  6-2,  6-2
Mika Hakala   -   Niko Väisänen  6-3,  6-2.
 
II lohkon lohko-ottelut:
 
Marko Väisänen -  Juha Huhtala   6-2,  6-2
Marko Väisänen -  Tapani Heiskanen  6-5,  6-2
Marko Väisänen -  Ari Vedenoja  6-4,  6-2
Juha Huhtala  -  Tapani Heiskanen  4-6, 6-4,  1-0
Juha Huhtala  -  Ari Vedenoja   6-0,  2-6,  1-0
Ari Vedenoja  -  Tapani Heiskanen  6-2,  6-3.
 
Semi / pronssiottelu:
 
Marko  -  Olli   7-5,  6-4.
 
Finaali:  
 
Sami  -  Marko   6-4,  5-7,  1-0.
 
 
- Pentti Paakki 
 

<< Takaisin