Sulkapallotoiminta

RVS:n kaksinpeliturnaus 14.7

lisätty: 5.7.2020

Kaksinpelikisoissa tasaisia otteluita

Seuran kesäkauden ensimmäiset kaksinpelikisat pelattiin tiistaina 14.7. kauniissa , mutta hieman tuulisessa kesäillassa. Turnaukseen oli ilmoittautunut kahdeksan peluria, jotka oli jaettu kahteen alkulohkoon. Ottelut pelattiin ns. Fast four –säännöin seuraavasti:

Otteluissa pelataan kaksi erää 4 gameen, no add säännöllä, tilanteessa 3-3 tiebreak viiteen pisteeseen (kahden erolla).

Erien ollessa tasan 1-1, pelataan match tiebreak viiteen pisteeseen (kahden erolla). Käytössä on muuten normaalit tenniksen säännöt.

Lohkossa paremmuuden ratkaisee:

1.        otteluvoitot

2.       keskinäinen ottelu

3.       voitetut erät vs. hävityt erät

4.       Voitetut gamet vs hävityt gamet

Alkulohkojen jälkeen oli sijoitusottelut A1-B4, A2-B3, A3-B2 ja A4-B1. Voittajat jatkoivat puolivälieriin ja hävinneet ratkoivat sijat 5.-8. Pelimuoto sai osallistujilta kiitosta.

Ottelut pelattiin siis kahdessa lohkossa kaikki kaikkia vastaan. Kaikille tuli kuusi ottelua. Turnaus kesti yli neljä tuntia ja ottelut olivat erittäin tasaisia ja yllättävän hyvätasoisia. Harmittavasti ainakin kolme seuran ykköskorin pelaajaa joutui jättämään kisan väliin loukkaantumisten ja lomamatkan takia. Toivottavasti syksymmällä saadaan kaikki parhaat pelurit kisaamaan.

Kisan voittajaksi pelasi Olli Kaisto, joka tärkeissä sijoitusotteluissa onnistui voittamaan kovan taistelun jälkeen harjoitusparinsa Mikko Smuran ja finaalissa kepäjalkaisen ja painavia peruslyöntejä viljelleen nuoren tennislupauksen Rami Kuusiratin. Pronssiottelussa Mikko kellisti seuraikoni Sami Ervastin. Näin Samilta jäi saamatta pronssipalkintona ollut selluliittisaippuakotelo. Olli pokkasi kumiveneen ja Rami jalkakylpysetin. Hyvät olivat palkinnot jälleen kerran!

Ilahduttavaa oli, että mukaan oli saatu kolme uutta peluria. Markku Salmela, Tuomas Lohtander ja Harri Lukkarila pelasivat ennakkoluulotonta ja hyvää tennistä. Harri ja Tuomas ovat nopeita ja ketteriä taistelijoita ja Markun pallovarmuus ja rystylyönnit rennon napakoita. Mainittakoon, että Harrin intiaaninimi on ”Nopsapoika”. Nimessä ei ole yhtään liioittelua. Heppu on liukasliikkeinen ja liikunnallinen.

Seuran puheenjohtaja Mika Kananen myhäili turnauskatsomossa tyytyväisenä ja totesi seuran pelaajien olevan tasokkaassa vireessä. Tästä on hyvä jatkaa!