Kaupungin tenniskenttien ajanvaraus
Siirry ajanvarausjärjestelmään

Ulkokausi 2024 on alkanut!

Tapahtumakalenteri
Ei tulevia tapahtumia
Selaa kalenteria

Heinäkuu 2024
MA TI KE TO PE LA SU
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

RVS:n haastelista
Haastelistan tilanne ja haasteotteluiden säännöt

Sulkapallo
Sulkapallotoiminta

RVS:n haastelista


HAASTELISTA TILANNE 9.5.2021

Juniorit (ottelut)

12.8.2015 Paavo vs Iiro 6-3, 5-7, 6-3

Seniorit (ranking)

1. Ervasti Sami
2. Heiskanen Tapani
3. Kananen Mika
4. Vedenoja Ari
5. Lukkarila Harri
6. Väisänen Marko
7. Lisko Antero
8. Olli Kaisto

Pelien tuloksia >>

RVS:n HAASTEOTTELUSÄÄNNÖT

1) Haasteotteluiden pelaajiksi ja sen myötä haastelistalle tuleviksi hyväksytään KAIKKI RVS:n jäsenet, jotka ovat valmiita noudattamaan näitä haasteottelusääntöjä. Haastelistalle pääsee ilmoittautumalla seuran sihteerille joko sähköpostilla osoitteeseen rvs.tennis [at] gmail.com tai puhelimitse (yhteystiedot löytyvät Hallitus-sivulta).

2) Haastelistalla olevien pyrkimyksenä on saada pelata vaihtelevia, uusia vastustajia vastaan ja siten myös kehittää pelitaitojansa kesän aikana; samalla otteluvoittojen myötä voi pyrkiä nousemaan ylöspäin listalla.

3) Haastelista löytyy www-osoitteesta https://www.rvs-tennis.fi/haastelista.php, ja RVS:n sihteeri päivittää listaa sitä mukaan, miten otteluita on pelattu.

4) Kaikki RVS:n jäsenet ikään ja sukupuoleen katsomatta pelaavat ja ovat samalla haastelistalla. Mikäli naispelaaja haluaa, hänellä on pelatessaan miestä vastaan aina geimin alussa (tasoituksena) heti 15-0 johto (tai siis 0-15 miespelaajan kannalta, jos mies syöttää) ( syöttäminen alkaa näissä tilanteissa siis 2-ruudusta ); tie-break:ssa naisella on tällöin heti alussa 2-0 johto.

5) Haasteotteluun ryhdytään siten, että listalla alempana oleva (haastaja) ottaa yhteyttä haastettavaan ja esittää pelaamista (= haastaa). Käytännössä ylempänä olevakin voi pelaamisehdotuksen tehdä, mutta varsinainen aloite- ja ratkaisuvalta on alemmalla.

6) Ylempi saa kieltäytyä pelaamisesta VAIN, mikäli hänen edellisestä haasteottelustaan ei tulisi kulumaan VÄHINTÄÄN 4:ää PÄIVÄÄ nyt esitettyyn, uuteen haasteotteluun mennessä (tietysti ylempi halutessaan SAA pelata vaikka kuinka tiheään itse haluaa, ja enempi pelaaminen onkin suositeltavaa kaikkien kannalta!). Otteluajan (kellonajan) on tietysti oltava molemmille järkevä ja sovelias. Lomamatkojen yms. peliesteiden aikana ei pelaamisvelvollisuutta ole.

7) Ellei toisin sovita, haastaja järkkää kentän ja pallot.

8) Ellei toisin sovita, ottelut pelataan periaatteella paras 3:sta erästä, siten että joka geemissä on "äkkikuolema" 40-40:ssä, ja mahdollinen 3. erä pelkkänä tie-break:na. RVS kuitenkin suosittelee, että ottelijat pelaisivat niin runsaasti kuin mahdollista aivan kokopitkiä otteluita, täysin normaalein säännöin! (esim. viikonloput ja loma-ajat auttavat tähän!). Hyvin poikkeuksellisissa tapauksissa voidaan sopia vielä lyhyemmistä otteluista, kuten 1 pitkästä erästä, 8:aan geemiin, t-b 7-7:ssa.

9) Haastaa saa kulloinkin itseään enintään 3 pykälää ylempänä olevan pelaajan.

10) Jos haastaja häviää, ottelu ei vaikuta listalle mitenkään. Jos haastaja voittaa, haastaja siirtyy listalla haastetun paikalle ja haastettu siirtyy entiseltä paikaltaan yhden sijan alaspäin eli juuri voittajansa alapuolelle. Välissä olevat siirtyvät kukin yhden sijan verran alaspäin.

11) Ottelutulos tulee ilmoittaa ottelun päätyttyä mahdollisimman pian joko sähköpostilla osoitteeseen rvs.tennis [at] gmail.com tai puhelimitse seuran sihteerille!