Kaupungin tenniskenttien ajanvaraus
Siirry ajanvarausjärjestelmään

Ulkokausi 2024 on alkanut!

Tapahtumakalenteri
Ei tulevia tapahtumia
Selaa kalenteria

Lokakuu 2023
MA TI KE TO PE LA SU
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

RVS:n haastelista
Haastelistan tilanne ja haasteotteluiden säännöt

Sulkapallo
Sulkapallotoiminta

Seuran historiaa
Raahen Verkkopalloseura (RVS) on vuonna 1929 perustettu tenniksen erikoisseura - eräs vanhimmista pohjoisen Suomen alueella. Ensimmäinen tenniskenttä rakennettiin kaupunkiimme jo 1920-luvun lopulla. Alkuaikoina tenniksellä oli Raahessa, kuten koko Suomessakin, golfpelin tapaan hieman elitistinen maine. Laajempaa harrastajajoukkoa tennis alkoi saavuttaa 1960- ja 1970-luvuilla. Kasvavaan innostukseen olivat varmaan osaksi syynä television välittämät tennisottelut.

Raahen kaupunki rakensi 1970-luvulla Rantapuistoon tenniksen harrastajille kaksi asfalttipohjaista ulkokenttää. Seuraava suuri edistysaskel tapahtui 1980-luvulla, jolloin Koivuluodon Urheilupuistoon rakennettiin yleiseen käyttöön neljä massakenttää. Samoihin aikoihin paranivat lajin talvikauden harrastusmahdollisuudet oleellisesti, kun Uimahallin yhteyteen valmistui kahden tenniskentän sisähalli. Jo tätä ennen, 1980-luvulla vallinneen "tennisbuumin" aikana, oli Raaheen ja naapurikuntiin rakennettu useita yksityisten harrastajaryhmien massakenttiä.

Miksi tennistä?
Tennis on vuosisatoja sitten kehitetty mailapeli, josta on tullut yksi maailman suosituimmista urheilulajeista. Menetpä esim. lomallasi melkein mihin tahansa, löydät yleensä kohtuullisen matkan päästä tenniskenttiä. - Tässäpä ote Tennislehden 2/2003 pääkirjoituksesta: "Moni on saattanutkin ulkomaan matkallaan huomata, että maila kannattaa pitää mukana, sillä tenniksen pelimahdollisuuksia on yllin kyllin niin lomakohteissa kuin työmatkoillakin eri metropoleissa. Vaikka aina ei matkoille satu pelikumppania mukaan, voi sellaista hakea paikallisesta tennisklubista. Kansainvälisyys on lajimme suola. Tenniksestä onnistuu löytämään elinikäisiä ystäviä eri kulttuureista. Nuorille tennis tarjoaa pehmeän laskun uuteen kieleen ja ympäristöön, kuten Italiassa vaihto-oppilasvuottaan viettävä Mirkka Jäntti nuorten palstalla kertoo."

Tenniksen hyvänä puolena on myös sen "elämänkestoisuus" : se on mielekäs ja fyysisesti turvallinen laji lapsista eläkeikäisiin saakka. Silti tennis voi, harrastustasosta riippuen, olla myös tavattoman rasittava laji! Edellämainitut seikat saattavat olla syynä siihenkin, että tennis on molempien sukupuolten suosiossa, mikä eri lajien kohdalla on yleensä melko harvinaista.